JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Sunday, February 27, 2011

BIQQUE'S FEBRUARI LUCKY FOLLOWER



follower bertuah Biqque dibulan Februari boleh dapat hadiah..
harap2 kali ni ada tuah buat saya...
cepat2 join!klik SINI...
keputusan 7MARCH2011,9pagi..

Friday, February 25, 2011

CUBA TEKA KEMANA KAMI NAK PI


saya nak join teka kemana ibuAyra nak pi bercuti pada 4-6 Mac nih?

tekaan saya Thailand...
saya nak hadiah INI...
berakhir hingga 28FEB2011..
jom la join ramai2...klik SINI...

1st GIVEAWAY ZANA TAP BLOG


Hadiah yang disediakan ialah:

  1. Vintage Dress dan satu kotak besar homemade chocolate
  2. Top Blouse dan satu medium saiz homemade chocolate
  3. Homemade chocolate

Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 March 2011. Jam 10.00 Malam

nak tak hadiah yang disediakan...
jom teka berapa berat Zana sekarang...
tekaan saya 47kg...
saya nak tag kin dan cikanna...
klik SINI....

Saya Mahu Women’s Wallet Polo Dari Fitrihadi.com


nak join klik banner...

OUR MEMORY PHOTO CONTEST

saya nak join contest diblog AIN...

our memory photo contest...
kena tag 4 orang kawan...
saya nak tag cikanna,suzie,kin dan khumaerah...
join ya!!! klik SINI..
berakhir hingga 1APRIL2011...

"I pilih gambar ni sebab saya rindu kamu2 semua sangat2!!,8tahun dah terpisah..."
saya bertudung hitam...trip ke Cameron Highland masa tingkatan 5..
mewakili sekolah dalam perlawanan besball antara sekolah2 peringkat negeri..

CONTEST:Saya Suka LipGLOSS


Saya Suka Lipgloss sebab membuatkan bibir saya mekar bak delima....
senatiasa berkilau...basah menawan..... indah dipandang tak jemu memandang...(15perkataan)

jom join contest cikDya...
berakhir hingga 12MARCH2011...
saya tag cikanna..
join ya!!klik SINI...

Thursday, February 24, 2011

GA #4 SUFFAH BEAUTY SHOP


Hadiah utk kali ini adalah :-
Pertama - Choco Light (bernilai rm89)
Kedua - Stayfit Dietary Drink Plus Collagen (bernilai rm68)
Ketiga -
Litchin Debella (4 peket enzim+2 peket fiber utk penggunaan 2 hari) - (bernilai rm44)


jom ramai2 join GA diSuffahbeautyshop...

"Suffah Beauty Shop Sedang Mencari New Traders Untuk LITCHIN DEBELLA. Untuk Info Lanjut Click Sini -->http://litchindebella2u.blogspot.com/2011/02/jom-jadi-trader-sekarang-

GA berakhir hingga 12MARCH2011..
klik SINI kalau nak join ya!!!

DARA PUJAAN..


comelnya anak Erra n Engku Imran ni kan!!!

Engku Aleesya...

kedit tuk littleros,ada banyak lagi gambar sicilik kat sana...

CINTA TU HEBAT


pahit dan manis bercinta....
~: Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dgn orang yg salah sebelum menemui insan yg betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yg betul, kita akan tahu bagaimana utk bersyukur dgn pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut.
Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yg lain akan terbuka tapi selalunya kita akan memandang pintu yg telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu lain yg telah pun terbuka untuk kita.
Teman yg paling baik ialah seseorang yang kita boleh duduk bersama di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dgn perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yg pernah kita rasai.
Crazy Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yg kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak akan tahu apa yg kita rindukan sehinggalah "Ianya" hadir.
Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
Jangan pandang kepada kecantikan kerana ianya akan lapuk ditelan usia, jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut ditelan masa. Apa yang kekal hanyalah kecantikan hati seseorang….
Carilah seseorang yang bisa membuatkan kamu tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yg suram. Akan tiba satu ketika didalam kehidupan apabila kamu teramat rindukan seseorang sehingga kamu ingin menggapainya dari mimpi dan memeluknya dengan sebenar.
Mimpilah apa yang kamu inginkan, pergilah ke mana-mana yg kamu ingin tujui dan jadilah apa yg kamu inginkan kerana kamu hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin kamu lakukan.
Semoga kamu memiliki kebahagiaan yg cukup untuk membuatkan diri kamu menarik, percubaan yg cukup utk membuatkan kamu kuat, kesedihan yg cukup utk memastikan kamu adalah seorang insan dan harapan yg cukup utk membuatkan kamu bahagia….
Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yg terbaik. Mereka hanya membuat yg terbaik dalam hampir apa saja yg datang didalam hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yg menangis, mereka yg terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yg telah mencuba, hanya mereka yg boleh menghargai kepentingan manusia yg telah menyentuh hidup mereka.
Cinta bermula dgn senyuman, mekar dgn ciuman dan berakhir dgn tangisan…..
Masa depan yg cerah sentiasa berteraskan kehidupan yg lalu yg telah dilupakan, kamu tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga kamu melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam
" Cinta takkan datang kalau tidak dicari"
Jangan simpan kata-kata cinta pada orang yang tersayang sehingga dia meninggal dunia lantaran akhirnya kamu terpaksa catatkan kata-kata cinta itu pada pusaranya. Sebaliknya ucapkan kata-kata cinta yang tersimpan dibenakmu itu sekarang selagi ada hayatnya.
Perkara yang paling kejam dalam hidup adalah kamu membuatkan seseorang menyintai dirimu sepenuh hati dan sanggup menyerahkan segala-galanya demi sebuah cinta yang suci, sedangkan kamu hanya sekadar menuturkan kata-kata cinta di bibir sahaja… meskipun lidahnya melontarkan kata-kata kemaafan, namun hatinya tidak akan memaafkan kamu sampai bila-bila lantaran hatinya yang penuh dengan kelukaan yang amat memedihkan…
Cintailah seseorang itu atas dasar siapa dia sekarang dan bukan siapa dia sebelumnya. Kisah silam tidak perlu diungkit lagi, kiranya kamu benar-benar mencintainya setulus hati.
Kadangkala kamu tidak menghargai orang yang mencintai kamu sepenuh hati, sehingga kamu kehilangannya. Pada saat itu, tiada guna penyesalan karena perginya tanpa berkata lagi.
Hal yang menyedihkan dalam hidup adalah ketika kamu bertemu seseorang yang sangat berarti bagimu, hanya untuk menemukan bahwa pada akhirnya menjadi tidak berarti dan kamu harus membiarkannya pergi.
Hawa diciptakan dari rusuk Adam, bukan dari kepala untuk dijunjung, bukan dari kaki untuk dijadikan alas, melainkan dari sisinya untuk dijadikan teman hidup, dekat dihati untuk dicintai…
Kadang-kadang ALLAH hilangkan sekejap matahari kemudian dia datangkan pula guruh dan kilat. Puas kita mencari di mana matahari, rupa-rupanya ALLAH nak hadiahkan kita pelangi yang indah…
Belajarlah bersyukur dengan jodoh anugerah tuhan.. usah mendambakan teman secantik balqis, andai dirimu tidak seindah sulaiman.. mengapa diharapkan teman setampan yusof, andai dirimu tidak setulus zulaikha… tak perlu mencari seistimewa khadijah, andai dirimu tidak sesempurna Rasulullah SAW…
Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail, hendaklah kamu mengambil ikan itu, janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja…. Karena ia akan sakit oleh karena bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup… Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang, setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya, janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja… Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu, dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…
Janganlah kamu mengganggu hidup seseorang dengan mencuri hatinya andainya kamu tidak ikhlas menyintainya… kelak kamu akan berlaku kejam dengan meninggalkannya dan membiarkan hatinya terluka dan hidupnya menderita…
Cinta akan menyakitkan ketika kamu berpisah dengan seseorang, lebih menyakitkan apabila kamu dilupakan oleh kekasih.....

% xpe cinta pada TUHAN ada segalanya.....

LAGU DALAM CERITA ISTERIKU ZULAIKHA



gambar kedit tuk liyanaa,layan cite ni rabu 23FEB2011,8.30malam...


memang best kan cite ni...menitik airmata...
tabahnya seorang isteri tanpa cinta suami..
memperjuangkan cintanya sendiri hingga akhir hayat dia..


lirik penakut by Yuna

Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
tidak adil tidak adil baginya

kau tak penah cuba memahami aku
cinta kau ucap tak penah engkau tunjuk
dan bila tiba saat ku kehilangan
beban yang tak penah kau cuba ringankan

Oh ini tidak adil tidak adil baginya
ini tidak adil tidak adil bagiku
ini tidak adil untuk kau bertanya jika aku mencintaimu juga
kau bukan milikku

Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku



Read more: http://www.lirikme.com/2011/02/yuna-penakut-ost-isteriku-zulaikha/#ixzz1EsBWzEQk

Monday, February 21, 2011

LAGU DALAM CERITA BEGITU KAH CINTA



masa ni tengah layan Slot Akasia Begitukah Cinta ditv3...
setiap isnin hingga khamis 7ptg hingga 8malam..
kesetiaan cinta nazril pemuda tampan anak orang kaya,terhadap gadis kampung riana,
mendapat halangan dari emak nazril...
bermula 14FEB2011...ceritanya best..nak tonton sampai habis nanti..
lagu2 yang diselitkan dalam Begitukah Cinta sedap didengar..


LIRIK LAGU KU ADA KAMU – ADIRA AF8

Di kala ku kehilangan Di dalam kegelapan

Kau suluhkan sinar petunjuk

Di kala ku kesedihan Kau ukirkan senyuman

Dengan penuh sabar memujuk

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh

Tabahlah menjunjung bersamaku

Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Di kala aku tak pasti Kau tampil dengan berani

Membimbing agar lebih yakin

Dan bila hidup penuh soalan

Kau berikan jawapan Melengkap semua kekurangan

Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh

Andai hari esok langit akan runtuh

Tabahlah menjunjung bersamaku

Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Tidak mungkin diri ini mampu hidup tanpa doronganmu

Andai hari esok langit akan runtuh

Tabahlah menjunjung bersamaku

Andai hari esok dunia gelora

Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu

Jom layari www.zonartis.com

Sunday, February 20, 2011

'GIVEAWAY RAMA-RAMA MERAH' BY IZZATUL IMAN


by

Tujuan:
Meraikan Anniversary izzatul iman pada 20.03.2011

1.dah tepek banner
2.dah buat n3
3.dah lama follow blog Dni...

nak join klik SINI...
berakhir hingga 20MARCH2011...
jom join ramai2 ya!!!



1ST GA BESDAY MY DEAR


saya nak join GA sisANUM..
sempena hari lahir hubby sis anum..
join GA ni nak bg sokongan muga lebih ramai yg join..
nak hadiah jugak kalau menang,hehehe....
saya nak tag imanmom dan arol..
join ya!! klik SINI...
berakhir hingga 13MARCH2011...

Friday, February 18, 2011

CONTEST 'AKU & BUAIAN'



saya nak join contest aku&buaian
diblog sisNana...
GA berakhir hingga 6MARCH2011..
jom la join ramai2...
klik SINI....
gambar saya....xberapa nampak buaian dia...
harap2 boleh diterima lah ya!!!

"FIRST GA FROM DIVA'S SHOPPE"


saya nak join GA Farah...
sempena pembukaan kedai on9 nya Diva's shoppe...
kena tag 5 orang kawan,saya nak tag kin,arol,nur_eimi,suzie dan mrskelly..
join ya!!..klik SINI..
GA berakhir hingga 27FEB2011...

INSPIRE DESIGN'S 1st GIVEAWAY


HADIAH :
Pemenang Utama : Starter Kit bernilai RM150
Pendorong/referrer Terbanyak : Starter Kit bernilai RM100
(contoh hadiah seperti banner)

nak menang hadiah yang ditawarkan macam kat atas tu???
jom join GA di Inspire Design...
berakhir hingga 3MARCH2011
saya nak tag mrskelly,suzie dan kasih annur...
jangan lupa letak saya sebagai referrer anda ya!!
klik SINI...

CONTEST TEKA DUIT SYILING



berapa duit dalam tabung LovelyMasha tu???
jom teka......
tekaan saya : rm165.00
saya nak tag cikanna...
join ya!!! klik SINI...
tekaan berakhir hingga 13MARCH2011,12malam...

GIVEAWAY HANDMADE BY RINA



saya nak join GA Rina...
GA berakhir hingga 26FEB2011...
jom join ramai2 klik SINI ya!!

Wednesday, February 16, 2011

TOPUP GA UNTUK FOLLOWER LISA!


nak topup free dari Lisaa..
jom jadi follower dia...
nak join klik SINI...
GA berakhir hingga 1MARCH2011...

MUMMY NAK KASI GIFT LAGI


saya nak join GA pondokkecilku-ibu...

jom la join ramai2..klik SINI..
saya nak tag kin,arol,nur_eimi,suzie dan farasakura

IBU HADIF GIVEAWAY 1/2011


saya nak join GA IbuHadif...

berakhir hingga 1MARCH2011..
jom join ramai2...klik SINI...

HASWANI SAMILAN : FOLLOWER GIVEAWAY


saya nak join GA Aszwani......
saya nak tag kin,arol dan nur_eimi......
join ya! klik SINI...
berakhir hingga 12MARCH2011....

GIVEAWAY SAJA SUKA FEBRUARI 2011


Saya nak join GA TiniDewi...
berakhir hingga 28FEB2011..
jom join ramai2,klik SINI...

GIVEAWAY SAYA MAU HADIAH ITU


saya nak join GA Adyshariz...
nak kipas comel kat atas tu...
GA berakhitr hingga 28FEB2011..
jom join,klik SINI....

'OLE-OLE BALI GIVEAWAY 2011'


Saya nak join GA Deardelaila....
GA berakhir hingga 28FEB2011...
jom join ramai2 klik SINI ya!!

1st GIVEAWAY


nak hadiah an embossed lycra shawl kat atas tu??
jom join G.I.V.E.A.W.A.Y.!
pemenang diumumkan pada 28FEB2011..
klik SINI..

COUNT THE JELLY COUNTEST & GIVEAWAY


saya nak join kira jelly dan menang oleh MamaLiza...
berakhir hingga 15MARCH2011..
tekaan saya ada 16 jelly..
nak tgk hadiah kat SINI...
jom join ramai2 klik SINI...

SMILEY BAGGY GIVEAWAY


saya nak join GA Cheqppyjoy...
GA berakhir hingga 17MARCH2011..
nak tag cikanna,imanmom,arol dan kin...
join ya!! klik SINI...

Tuesday, February 15, 2011

GA PERTAMA PONDOKKECILKU



saya nak join GA di blog PondokKecilKu...
berakhir hingga 2MARCH2011..
jom la join ramai2...klik SINI ya!!

LUCKY DRAW LITTLE CUTE ANIMAL 2011



ada sesiapa nak binatang2 kecik comel kat atas tu???
jom join GA diblog sis Hezrina..
berakhir hingga 11MARCH2011..
klik SINI ya!!..
lucky draw berakhir hingga 11MARCH2011..

Plushka's Makery: GIVEAWAY


saya nak join GA Pluska's Craft..
keputusan pemenang diumumkan pada 18FEB2011..
jom join ramai...klik SINI..

hadiahnya
*1 yards of linen/cotton/rayon ribbon of your choice.....

*half yard of Japanese fabric with Russian dolls and a cute fat quarter with cakes

*1 set of little vintage sewing machines and scissors bronze charms to create "I love sewing and crafting" neckless:)

SAYA NAK HADIAH DARI MOMMY


saya nak hadiah dari Mommy..
kawan2 nak jugak???
meh join..klik SINI...
nak ajak cikanna,arol dan suzie ...
berakhir hingga 28FEB2011...

IMAZA93 1st GIVEAWAY


saya nak join GA Imaza93....
berakhir hingga 13APRIL2011..
saya nak tag cikanna dan arol...
join ya!! klik SINI...

ADIEHA'S 1st GIVEAWAY


nak join GA Adieha's...
berakhir hingga 28FEB2011...
jom join jugak ya!!
cikanna dan suzie...klik SINI...

TEKA BISKUT DALAM BALANG DAA...

nak teka gak klik SINI...

berakhir hingga 28FEB2011..

MY BIRTHDAY GIVEAWAY

saya nak join GA SueMieze..

berakhir hingga 28FEB2011..
jom jon jugak..klil SINI...

1st GIVEAWAY SAYANGKU FAISH


saya nak join GA Faish..
meh lah join ramai2..klik SINI..
nak tag jugak kat cikanna...
berakhir hingga 25FEB2011,11.59malam...

SAYA NAK FIRST GIVE AWAY FROM DE'DIN



tshirt untuk negeri Kedah ! semua negeri ada,, ampa semua jangan takut
hadiah

1st : Sehelai tshirt anak negeri pilihan anda
2nd :Top up RM 10
3th :Top up RM 5
saya nak join GA De'din...
kena tag kawan saya nak tag
arol
kin
suzie
join ya!!! klik SINI...

berakhir hingga 28FEB2011

SPECIAL GIVEAWAY FROM MOSCOW!!



Saya nak join GA Norakhtar..
saya nak tag arol,kin,suzie,nur_eimi dan ann..
jom join ya! klik SINI....
GA berakhir hingga 28FEB2011...
Syarat-syaratnya
  1. Peserta mesti mempunyai blog (kalau tidak camana nak tag member kan?)
  2. Anda dijemput menjadi followerhttp://norakhtar.blogspot.com (tiada paksaan)
  3. Post satu entry ttg giveaway ini di dlm blog anda "Special Giveaway from Moscow" dan link kpd blog ini ( copy syarat penyertaan dr no-1 hingga seterusnya)..dan kalau rajin letak enty berkaitan di sidebar blog anda..kalau tak rajin..tak payah..tak nak paksa..:)
  4. Tag 5 orang rakan blog anda(nak tag lebih pun takpe) dan pastikan mereka tahu diri mereka telah di tag.
  5. Tinggalkan komen ikhlas anda tentang (1) kebaikan giveaway dan (1) keburukan giveaway di bahagian komen kat bawah ini beserta URL blog anda supaya senang saya contact.
  6. Giveaway ini bermula petang ini hingga 28 Feb 2011.

CONTEST TEKA SENYUMAN



saya nak join contest Teka Senyuman...
diblog mika Fasha..
kena tag 3 orang kawan..
saya nak tag arol,kin dan suzie...
jom join ya!! klik SINI...
berakhir hingga 3MARCH2011

artis wanita..
1.elyana
2.amy mastura
3.erra fazira

artis lelaki
1.anuar zain
2.akim af
3.aizat af
kedua2 senyuman ini milik penyanyi sitiNurhaliza

senyum ada lah ubat paling mujarab,wpun sebenarnya kita sedang bersedih..
senyum itu kadang kala memberi satu kebaikan kepada setiap mata yang memandang..


Monday, February 14, 2011

SALAM MAULIDUR RASUL 1432


Di kesempatan ini , marilah kita BERSELAWAT sebanyak-banyaknya ke atas junjungan besar , Nabi terakhir , tetapi penghulu segala Nabi , Nabi yang sangat dikasihi Allah , bagindalah Nabi Muhammad S.A.W .

ALLAHUMMMA SOLLI ALAA SAIYIDINAA MUHAMMAD WA ‘ALAA AALI MUHAMMAD

Berbanggalah menjadi umat baginda kerana bagindalah satu-satunya Nabi yang boleh memberi syafaat untuk semua umat manusia . Jika kita baca kisah-kisah Nabi , selami segala pengorbanan Baginda , dan hayati kasih sayang Baginda terhadap kita semua umat akhir zaman ini , nescaya akan mengalirlah air mata sayu . Terasa rindu sekali terhadap baginda , dan terasa malu sekali untuk melakukan kemaksiatan . Anda juga boleh selami lebih banyak kisah bgainda dan para sahabat di sini .

juga DISINI...