JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Thursday, December 31, 2009

New Year Giveaway

Ni entry sticky mode, ..sila scroll kebawah ya!!!!!

ada giveaway untuk tahun baru di blog ...



Tarikh tutup : 31 December 2009.

. Hadiah merupakan sebuah "Wine Bottle Umbrella".

Pemenang dipilih secara rawak. Tidak layak bagi yang tidak memenuhi syarat.

Jom kawan-kawan join giveaway ni...DISINI


HAPPY NEW YEAR 2010...

2010-Tahun Baru dtg lagi

selamat datang 2010..kejap jer rasa dah setahun masa berlalu..umur pun dah b'ganjak lagi..semoga hari yg mendatang lebih d'berkati...

HELLO KITTY GIVEAWAY

Powered by BannerFans.com


Salam dan Selamat tahun baru 2010,kawan2 semua,another giveaway HERE,jom JOIN....ULAT'S WONDERLAND
semua yang minat HELLO KITTY like me...
come and join this giveaway...

Tarikh tutup : 10 Januari 2010.

Pemenang akan di pilih berdasarkan randomly pick @ lucky draw yang akan diumumkan pada 11 Januari 2010.

Monday, December 28, 2009

.sew retro chic giveaway



:: Assalamualaikum... Hye semua!!... Kali ni ade give away dari Sew Retro Chic!
Menarik & cantik sungguh kain2 diatas tu... Kalau menang sure best! (*_^) Saya suka melihat hasil kraft dari tuan punya blog ni iaitu Kak Zura.... antaranya seperti bag dibawah ni ->






:: Kalau bertuah & menang bolehlah cuba-cuba buat bag pencil box cam kat atas ni... "Memang De Bomp!" Gitu... So kepada sesiapa yang nak join tu silala usha2 di sini -> Sew Retro Chic!
Mana tahu ade Luck! so Selamat Mencuba
berakhir pada 31st of December 2009

Sunday, December 27, 2009

First Giveaway : KhairunKraf


Hadiahnya ialah car sign..bukan gambar-gambar yang kat atas tu ye..hehe
Contoh car signage, please refer entry sebelum nih..

Hadiah untuk dua orang je..Sape la yang bertuah tu kan..
Tamat giveaway ni 31 January 2010..


Jom kawan2 kita join giveaway ni plk...kat SINI

Saturday, December 26, 2009

TERSERLAH AYU MU CONTEST


salam kawan2 jom join contest di blog TEJAZ plk....

Terserlah Ayu Mu Contest.
Terbahagi kepada dua kategori:-
A. Terserlah Ayu Mu edisi '
memakai shawl @ bertudung'
B. Terserlah Ayu Mu edisi '
shawl wearing with anak tudung syria'

Saya nak join dalam kategori A Terserlah Ayu Mu,
' memakai shawl @ bertudung...'

ni gambar yang saya pertaruhkan,harap ada luck kan!



.tarikh tutup.
15 Januari 2010

.Hadiah.
Masih dalam pemikiran.Team Tejaz sedang berdiskusi .
Yang pasti,ianya pasti bernilai oke :)


.Pengadilan.
Kami di team Tejaz akan mengadili kesemua penyertaan dengan adil dan saksama.
Contets ini bukan mencari siapa yang tercantik.Tetapi kami mencari siapakah gerangan yang terserlah ayu nya dengan senyuman,lirikan dan jelingan mata nya.Chewah!

jom kawan2 kita join ramai2 di http://butiktejaz.blogspot.com/

Friday, December 25, 2009

MEDAISTORE LUCKY DRAW

Ini entry sticky mode,sila scroll kebawah untuk entry baru



Salam kawan-kawan ada Lucky Draw kat blog MEDAISTORE...
Jom ramai2 kita join...
3 pemenang bertuah akan mendapat:
1 CD BAMBOO BABYTODD
1 CD COOLABABY
1 WETBAG
dan hadiah2 misteri...

tarikh tutup adalah pada 25 Disember 2009

Monday, December 21, 2009

TUDUNG GIVEAWAY CONTEST



gambar-gambar kat atas tu saya ambil masa saya dan keluarga bercuti di Penang pada bulan APRIL 2009 yang lalu...

Jom kawan-kawan kita join CONTEST NI kat teratak comel lotte
  • Tarikh tutup: 15/01/2010
Hadiah bakal diterima:

Pemenang Pertama - 1 helai Tudung Nur Barakah Corak bernilai RM60

Pemenang Kedua - 1 helai Tudung Nur Barakah Plain bernilai RM50

Pemenang Ketiga - 1 helai tudung Nur Barakah Full Lycra bernilai RM45


5 Hadiah Saguhati- 1 voucher RM10 serta hadiah misteri
so apa tunggu lg,jom join sekarang.

GIVEAWAY dari SHAWLS@ayucinta.



Shawls@AYUCINTA menjual berbagai tudung dan selendang disini ,Corak yang terkini dan terbaru. - Semua mampu miliki,murah menarik dan menawan...
JOM KITA KLIK BLOGSHOP Shawls@AYUCINTA.



Hadiah yang ditawarkan...

PERTAMA :
* Wang tunai RM100.00
* Shawls dari Shawls@AYUCINTA
* Cute Kad dari Shawls@AYUCINTA

KEDUA :
*Wang tunai RM75.00
* Shawls dari Shawls@AYUCINTA
* Cute kad dari Shawls@AYUCINTA

KETIGA
*Wang tunai RM50.00
* Shawls dari Shawls@AYUCINTA
*Cute kad dari Shawls@AYUCINTA

3 HADIAH SAGUHATI
*Shawls dari Shawls@AYUCINTA
*Cute kad dari Shawls@AYUCINTA

*Tarikh tutup penyertaan pada 25hb Disember 2009 JAM 12.00 t/mlm.
JOM KITA JOIN DISINI

GIVEAWAY CONTEST


salam kawan2 ada lagi contest kat SINI,

disebabkan saya tak pandai nak bercerita tentang patung2 kat bawah ni,
saya tolong sebarkan je tentang contest ni,mana tau ada yang boleh bercerita,join lah ya...mana tau dapat salah satu hadiah yang ditawarkan...
lumayan jugak tu ...

hadiah2nya ialah

1st .topup rm 50
2nd .topup rm 30
3rd .topup rm 20
saguhati ; topup rm 10


Aku nak beri semua patung-patung(seorang hanya satu) ini kepada sesiapa yang nak tetapi anda harus reka cerita berdasarkan gambar di atas, lagi kelakar lagi bagus . brp panjang atau pendek tak terhad. Tidak salah kan mencuba? untuk sesuatu yang percuma.

Note:Semua patung-patung ini adalah masih baru.haha

What you have to do is...

copy gambar atas tu dan letak dalam blog anda dan link kehttp://kameraxburuk.blogspot.com/2009/12/giveaway.html

then, leave your blog link in comment box. jgn lupa jawapan pulak haha, good luck.
tarikh tutup, 31st December

CONTEST:PJA,BELIKAN SAYA SOUVENIR TURKI!!!!!



Ada lagi contest ni kat blog PJA...http://merahjamboo.blogspot.com/
Jom kawan-kawan join...DISINI


terima kasih emak, keranamu aku di sini!

sepatah dua kata dari pihak penganjur

Tarikh tutup akan di umumkan kemudian hari, sesuka hati saya;p

pemilihan pemenang

  • undian menggunakan random.org
  • setiap penyertaan mendapat nombor mengikut urutan link chatbox.
  • adil+ saksama-tidak ada faktor2 siapa lagi cute, mak siapa lagi cun, gambar mana kamera mahal dan sebagainya.
♥Oleh itu, semua entri sehingga 26/12 adalah scheduled post

BLACK & WHITE PHOTO CONTEST

GAMBAR YANG DIPERTANDINGKAN NI DIA....


HARAP ADA LUCK KAN!!!!!!!




salam kawan2 semua,kali ni saya nak join contest lagi,kali ni kat SINI
contest ni akan berakhir pada 25 DECEMBER 2009,
masih ada masa lagi ni..


Wednesday, December 16, 2009

SALAM MAAL HIJRAH 1431

Salam Maal Hijrah 1431 buat semua,



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini





Dan mulakan hari baru kita dengan doa ini selepas solat maghrib malam ini,
(khamis 17/12/o9)

[doa+selepas+magrib.htm]

Marilah kita sama-sama baca doa ini pada selepas solat Asar pada petang hari ini,


[doa+selepas+asar.htm]
Allah SWT berfirman yang bermaksud:
"Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah sesuatu kaum itu sehingga kaum itu mengubah apa yang ada dalam diri mereka sendiri." (Ar- Ra’d: 11)

Jangan lupa untuk membaca doa akhir tahun 1430H dan doa awal tahun 1431H bersama keluarga tersayang.

MANFAAT DENIM


Artikel ni saya ambil kat blog LIYANA ktreatif kan dia...muga berjaya selalu...

Monday, November 30, 2009


For more widgets please visit www.yourminis.com

Friday, November 20, 2009

GIVEAWAY BEAUTIFUL NAPKIN-RAZNA CREATION


Photobucket

salam kawan2 ada lagi giveaway kat SINI,yg bestnya leh pilih hadiah sendiri,jom join kawan2..
PILIHAN SAYA
1.C-M154
2.M163
3.C-M152
4.C-M164.....kalau dapat special ni tuk mak...
5.15-M114
6.M176
7.10-M081
8.M22
9.C-174
10.M134-S
Pemenang akan ditentukan dengan cabutan bertuah pada tarikh 14/12/2009.

MY VERY FIRST GIVEAWAY...IBTISAMFARAH

Antara koleksi di TINY TINI COLLECTION




saya nak sertai lg giveaway kali ni kat sini....

Senyumlah Seikhlas Hatimu

hadiahnya kain...
heavy canvas cotton
kalau saya menang,saya nak buat totebag.....
giveaway ni akan berakhir pada... 13/12/09,
pada kwn2 yg nak jgk kain ni jom sertai nya kat SINI

Tuesday, November 17, 2009

:..Spread the smile by ING Malaysia..:






salam kengkawan nadiah sume...
pg ni nadiah nak sebarkn satu info penting..
kita sebagai rakyat malaysia yg prihatin mesti support bnda ni..
nk tau ape dia....

mari la kita membantu
cleft palate n cleft lippatient (sumbing)
setiap seorg yg mendaftarkn diri, akan menyumbangkn sebanyak RM1 kpd
persatuan cleft palate n cleft lip ini...

so mari la beramai2 kita mendaftarkn diri...
xperlu pn kuarkn duit kita sndiri..
just reg je...msukn
email, nama, n signature...
senangkn???
nadiah dh reg...
anda bila lg????

klu nk reg, sila klik
logo / banner di atas or SINI


JOM KLIK2 NUFFNANG

Monday, November 16, 2009

Tip Untuk Klik3 NuffNang Ads (Penting)

http://bestofme321.blogspot.com/

Disini aku nak kongsi tip apa yang aku tau mengenai nuff ads,
Klik3 yang akan menjana hasil adalah dari IP Address yang UNIK,
Jika anda klik3 pada blog2 yang mempunyai nuff, tetapi tidak menSHUTDOWNkan
Laptop dan pc anda dan datang semula ke blog yang sama dan mengklik ads yang sama, ini tidak memberi apa2 hasil untuk nuff blog tersebut kerana anda menggunakan IP yang sama,
Apa yang terjadi adalah anda telah menerima banyak klik yang anda tahu dari shoutmix dan chatbox yang lain, tetapi bila lihat hasil mingguan, pendapatan anda tetap rendah lalu anda berputus asa,

Masih tak Faham? Kita lihat contoh dibawah:-

VISITOR memberikan klik ads POTATO kepada BLOG BOM321 pada jam 1PM,
Selepas itu VISITOR membuat BLOGWALKING pada blog2 yang lain untuk memberikan klik pada blog yang lain,
Setelah 3Jam berlalu, kemudian VISITOR membuat BLOGWALKING untuk kali kedua tanpa
menSHUTDOWNkan Pc atau Laptopnya atau Modemnya dan melawat BOM321 semula, apa yang tertera pada ads di BOM321 adalah POTATO dan CIMB ads, lalu VISITOR pun mengKLIK kedua2 ads tersebut apa yang akan dikira pada misi ke-2 VISITOR ini adalah CIMB ads sahaja,kerana Potato Ads telah diKLIK pada jam 1pm, dan IP yang dibawa oleh VISITOR adalah IP yang sama , ini akan ditunjukkan didalam Account Nuffnang anda di View Analitik sebagai PAPARAN bukan UNIK.
Ini yang menjadikan PAPARAN lebih tinggi dari UNIK kerana, yang berpusing di Blog anda adalah IP yang sama.

Untuk Membuat IP unik ikut >

1- OFF Modem 15saat dan ON kembali
2- Right klik pada icon LAN atau W’less Con >klik repair > close
3- klik start > run > taip “cmd” > taip “ipconfig/flushdns“ > enter
4- sambung taip > “ipconfig/release” = disini internet anda akan terputus
5- sambung taip > “ipconfig/renew” = disini interner anda akan disambungkan semula
6- pergi pada IE atau firefox buangkan COOKIES
7- restart IE atau firefox
8- setel..

Pada yang online di pejabat, adakala cara ini tak berfungsi

Pada yang bersantai di kedai mamak yang mempunyai wifi, takkan anda mahu suruh mamak tutup modem berulang kali, nanti dia marah dia kasi balut kepala anda dengan roti canai,
Anda ikut langkah diatas bermula dengan no-2

Seeloknya anda membuat langkah ini, pada setiap misi klik yang ingin anda lakukan,apa yang penting adalah kejujuran untuk membantu orang lain, semoga berjaya...


INFO YANG BAGUS....

Income Masih Rendah Walaupun Ramai Yang Klik2?Baca Ini!

Nak Tau Kenapa?

Selalu anda di shoutbox anda perkataan seperti ini “Klik Potato anda”,”Tembak Nuff anda” dan sebagainya betul bukan?,
Bila anda lihat seperti itu anda berasa ramai yang sudah klik ads anda, anda lihat di Akaun Nuffnang anda UNIK IP makin meningkatkan? Tapi Income masih rendah juga,
SEBABNYA BEGINI : -

Apabila NUFFNANGER atau PEMBACA Blog anda MengKLIK Ads/Iklan anda,
Mereka akan KLIK lalu MENUTUP TERUS NEW WINDOWS IKLAN TERSEBUT SEBELUM ADS/IKLAN DIPAPARKAN SEPENUHNYA.
Ini menjadikan ID dan Link Blog anda yang dibawa oleh Ads/Iklan anda tidak sampai ke Server Nuffnang, Apa yang diterima oleh Server adalah KOSONG tidak membawa apa-apa pada KLIK yang dilakukan.

Ini juga terjadi kerana (Tuju Kepada Nuffnanger yang Aktif dalam Misi Klik):-

- Anda mahu cepat2 klik2 di blog tersebut supaya boleh, pergi ke blog lain untuk klik disamping promote link anda untuk diKLIK Semula
- Anda membuka terlalu banyak tab blog lain sehingga boleh mencecah 10 blog sekali gus, ini juga bergantung kepada KELAJUAN INTERNET ANDA, SPEC PC/LAPTOP anda, Jika anda mahu buka sekali gus banyak blog, Internet dan Spec Komputer juga main peranan penting, MOZILLA FIREFOX juga, telah mengHADkan,pembukaan website dalam satu2 masa sebanyak 25 web sahaja dalam perisiannya, 25web yang anda buka serentak akan menggunakan 400-700mb penggunaan RAM, Saya pernah mencuba membuka 40Blog serentak khas untuk misi KLIK2 dimana dilakukan di CyberCafe, Internet yang digunakan BERKELAJUAN 14MBP/s RAM 3GB Intel Core2Duo 2.5ghz, Apa yang terjadi disini apabila buka blog serentak, perlu mengambil masa 15minit untuk blog2 lain dibuka sepenuhnya. Jadi perkara seperti ini akan melambatkan masa anda untuk misi KLIK dan untuk promote link anda untuk diKLIKkan, Jadi apa yang boleh anda lakukan, Buka dalam 3 blog sekurang2nya pada satu masa, tutup semula dan buka semula 3 blog lain, ini dapat mengelakkan keSESAKan internet anda.

Lain-Lain Sebab
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan menggunakan IP YANG SAMA
- Nuffnanger yang mengKLIK Ads/Iklan anda hanya BERLAKON didalam chatbox, tetapi tidak KLIK

Cara Mengatasi :

1) Apabila anda mengKLIK Ads Blog lain, Pastikan anda mengKLIK sehingga Keluar Sepenuh yang iklan itu (Dalam M.firefox, Page yang siap sepenuhnya akan di Statuskan sebagai “DONE”).
2) Membuka tidak terlalu banyak Blog Nuffnanger untuk MISI KLIK, setelah habis Blog pada Blogwalking pertama, lakukan semula dengan Blog2 lain pula, jangan terlalu tamak untuk mendapatkan KLIK dari nuffnanger, dan tidak gopoh
3) Pastikan IP Address yang anda gunakan tidak sama dalam setiap MISI KLIK yang dilakukan, anda boleh Semak IP Address anda di http://www.myipaddress.com/ ,
Setelah Semak pastikan IP anda berbeza dengan IP Misi sebelumnya.
4) Jika anda tiba di satu Blog yang tidak keluar Ads/Iklannya, Anda boleh mencuba
Refresh semula, ada ketika Ads/Iklan tidak keluar di sesetengah Blog tetapi Ada Terpapar di Blog lain, Ini bergantung kepada pencapaian internet atau server Nuffnang Sendiri.
5) Update Blog Anda Selalu, Jika link blog anda telah exchange di dalam blogroll
Nuffnanger lain, pastinya mereka akan melihat pada blog yang Ada Update Terbaru,
Tak kisah la update itu ringkas atau tidak, Manakala yang mempunyai LinkBox atau
Seangkatan dengannya, pastikan link di LinkBox anda Benar aktif dalam Update atau
Misi klik, ini dapat mengelakkan pembaziran penggunaan LinkBox anda dari
Bloggers2 yang hanya menyinggah.
6) Tidak perlu menipu dalam membuat Misi Klik, anda tidak rugi apa pun sekiranya
anda tolong klik, Register Nuffnang adalah PERCUMA, PEMBAYARAN pun bukan
dari wang saku anda. Jadi jika mahu KLIK, Klik aje ler.
7) jika diBLOG anda tidak kelihatan Ads/Iklan, Apa salahnya anda klik dahulu pada blog lain. pada waktu berikutnya nanti, nuffnanger lain juga akan menjejak blog anda juga semula, tiada kerugian disitu.

kedit tuk..http://bestofme321.blogspot.com/

Klik Nuffnang...

Salam pagi kawan2 blogger semua,

Alkisahnya hari ni,ada keja sikit kat UMP...
Sebelum pergi tadi dah on blog ni tgk2 mana yang patut laaa....
dengan tak disangka Nuffnang ku yang dah bermimpi agak2 lama,
celikkan matanya sambil tersenyum manis,
sambil berbisik dalam hati duit2,jgn lepas kan peluang ni....
apa lg saya pun g la berjalan2 kat blog kawan2 perkenalkan diri n klik2,
dengan muka tak tau malu,suruh mereka klik2 kat blog saya pulak....
banyak blog juga la yang saya dah g,jauh pun g jgk....
naik lenguh dah tangan ni.....
xpe2 duit punya pasal,

lepas tu saya tinggalkan blog saya,
dan selesaikan dulu kerja2 kat UMP tu....
2 jam lepas tu urusan saya selesai semua....

Sampai kat umah,terus je ke blog saya...
MENGECEWAKAN!!!!!!!!!

dimana silap saya,ramai kawan2 dah dtg nak tlg klik2 kan,tapi Nuffnang tdo lagiiiiiiii......
huhuhu....

jom sembang







Sunday, November 15, 2009

CONTEST MELARAM DENGAN HANDBAG

salam semua kawan2,kali ni saya nak join contest ni pulak,mana tau ada rezki leh menang....sape2 nak join leh datang keSINI....
handbag.tif



Contest ni diadakan sempena birthday mrsfiza pada 2 Disember,

TARIKH TUTUP PADA 11 DISEMBER 2009...

GOOD LUCK!!!!!

patern mengait yg menarik...

[Ponto+ripple+modelos.jpg]

Friday, November 13, 2009

Kawan2....doakn bussiness i berjalan ngan lancr yea..

Sunday, November 8, 2009

Baby Snowdrop's Giveaway....

Salam kawan-kawan ada giveaway cloth pad kat SINI,first time saya dengar n rasa nya patut kita cuba,......


BannerFans.com

Powered by BannerFans.com

Giveaway ni open seminggu je (until 16 Nov 2009),jom kita join ramai-ramai.....

Wednesday, November 4, 2009

$200 LuShae Sweepstakes-CONTEST

earrings


More information go HERE

Thursday, October 15, 2009

D.I Y...Bakul kertas

Salam pagi Jumaat semua kawan-kawan....muga hari ini membawa seribu makna buat kita semua,

hari ni saya nak ajak kawan-kawan belajar buat bakul daripada kertas...paper lama ke,majallah lama ke jgn dibuang kita boleh buat macam2 kerja tangan...antaranya bakul...
jom kita cuba...

ikuti langkah demi langkah buat bakul kertas :-
















Rajah 1 dan Rajah 2

Rajah 1: Sediakan bahan dan alat:-Buku / Majalah lama-Gunting-Gam-Lidi-Mounting board-Syelek-BerusSediakan bahan dan alat:-Buku / Majalah lama-Gunting-Gam-Lidi-Mounting board-Syelek-Berus
Rajah 2:Gunting mounting board berbentuk bulat mengikut saiz yang anda inginkan.















Rajah 3 dan Rajah 4

Rajah 3:Gunting kertas dari majalah atau buku lama dengan lebar 3cm
Rajah 4: Kepingan kertas yang siap digunting












Rajah 5 dan Rajah 6

Rajah 5: Gulung kepingan kertas bermula dari hujung lidi.
Rajah 6:Bentuk lidi kertas yang siap














Rajah 7 dan Rajah 8

Rajah 7:Silangkan lidi kertas (sapu gam untuk mudahkan anyaman seterusnya).Bilangan lidi adalah bergantung kepada anda.Semakin banyak lidi yang andagunakan, anyaman semakin rapat dan cantik.
Rajah 8:Letak kepingan mounting board sebagai tapak











Rajah 9 dan Rajah 10

Rajah 9 :Pandangan bahagian bawah bakul kertas dengan binaan 3 batang lidi kertas.
Rajah 10:Anyaman peringkat awal/pangkal bakul










Rajah 11 dan Rajah 12

Rajah 11 :Peringkat akhir anyaman bakul kertas
Rajah 12 : Bakul kertas yang telah siap disapu syelek supaya kelihatan lebih menarik dan tahan lebih lama










Rajah 13:Bakul yang telah siap boleh dipelbagai gunakan...