JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Monday, November 16, 2009

Tip Untuk Klik3 NuffNang Ads (Penting)

http://bestofme321.blogspot.com/

Disini aku nak kongsi tip apa yang aku tau mengenai nuff ads,
Klik3 yang akan menjana hasil adalah dari IP Address yang UNIK,
Jika anda klik3 pada blog2 yang mempunyai nuff, tetapi tidak menSHUTDOWNkan
Laptop dan pc anda dan datang semula ke blog yang sama dan mengklik ads yang sama, ini tidak memberi apa2 hasil untuk nuff blog tersebut kerana anda menggunakan IP yang sama,
Apa yang terjadi adalah anda telah menerima banyak klik yang anda tahu dari shoutmix dan chatbox yang lain, tetapi bila lihat hasil mingguan, pendapatan anda tetap rendah lalu anda berputus asa,

Masih tak Faham? Kita lihat contoh dibawah:-

VISITOR memberikan klik ads POTATO kepada BLOG BOM321 pada jam 1PM,
Selepas itu VISITOR membuat BLOGWALKING pada blog2 yang lain untuk memberikan klik pada blog yang lain,
Setelah 3Jam berlalu, kemudian VISITOR membuat BLOGWALKING untuk kali kedua tanpa
menSHUTDOWNkan Pc atau Laptopnya atau Modemnya dan melawat BOM321 semula, apa yang tertera pada ads di BOM321 adalah POTATO dan CIMB ads, lalu VISITOR pun mengKLIK kedua2 ads tersebut apa yang akan dikira pada misi ke-2 VISITOR ini adalah CIMB ads sahaja,kerana Potato Ads telah diKLIK pada jam 1pm, dan IP yang dibawa oleh VISITOR adalah IP yang sama , ini akan ditunjukkan didalam Account Nuffnang anda di View Analitik sebagai PAPARAN bukan UNIK.
Ini yang menjadikan PAPARAN lebih tinggi dari UNIK kerana, yang berpusing di Blog anda adalah IP yang sama.

Untuk Membuat IP unik ikut >

1- OFF Modem 15saat dan ON kembali
2- Right klik pada icon LAN atau W’less Con >klik repair > close
3- klik start > run > taip “cmd” > taip “ipconfig/flushdns“ > enter
4- sambung taip > “ipconfig/release” = disini internet anda akan terputus
5- sambung taip > “ipconfig/renew” = disini interner anda akan disambungkan semula
6- pergi pada IE atau firefox buangkan COOKIES
7- restart IE atau firefox
8- setel..

Pada yang online di pejabat, adakala cara ini tak berfungsi

Pada yang bersantai di kedai mamak yang mempunyai wifi, takkan anda mahu suruh mamak tutup modem berulang kali, nanti dia marah dia kasi balut kepala anda dengan roti canai,
Anda ikut langkah diatas bermula dengan no-2

Seeloknya anda membuat langkah ini, pada setiap misi klik yang ingin anda lakukan,apa yang penting adalah kejujuran untuk membantu orang lain, semoga berjaya...


4 comments:

  • Izan said...

    wow.. tahnsk for all the information. kalau tak mmg la tak tau...

    HoNEybUneE said...

    tq 4 that info...nak tya la, kiter br lg ngan nuff nih, pasal aper tgk kat analytics nuff tu kire macam dah ramai klik tapi earning still takde...=( tak paham la dia kire cam maner...boleh tlg jelaskan x?

    a Y u said...

    klu cam sy ni,internet opis,mmg dh di set ip yg tertentu..so,cane?

    Suraya @ Wawa said...

    saya pun nak tnya..nuffnang tu apa fungsinyer? dan camana nak bermula?

  • Post a Comment