JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Tuesday, March 30, 2010

TAMBAH DUIT DENGAN MY LOOK



Apa itu My Look ?


My look ni macam GOOGLE, YAHOO...ape kelebihan My Look ni???My look ni macam carian la...nama pun LOOK kan...tapi bezanyer dengan Google & Yahooo adalah...

setiap kali kiter search anything kat MY LOOK....my look akan buat pembayaran kat akaun kawan2....selama ni kita search kat Google @ yahoo tak de dapat duit kan...tapi MY LOOK bagi duit kat kita kalo kita search anything dari My Look...

Setiap ape yang kiter SEARCH akan di bayar $0.22 tetapi terhad hanya untuk 5 kali carian(search) saja dalam masa sehari k...kalo lebih tak di kira ok...so cuba kawan2 kira berapa banyak duit yang kawan2 dapat kali tiap2 ari search pakai My Look ni...
tak rugi pun bukan kena bayar....kalo kawan2 nak register???

LEH KLIK SINI....SAYA NAK REGISTER MY LOOK

nak register pun senang jerk...semudah masukkan email address then masukkan password...then dah siap akaun kawan2...

cuba la saya dah register...kawan2 biler lagi???

info ni saya jumpa kat sini,

terima kasih kerana berkongsi....




MyLook

Saturday, March 27, 2010

EARTH HOUR MALAYSIA 2010

BannerFans.com


berjaya dah misi ni kat umah malam td,
bergelap sekejap...
kawan2 camne?...berjaya ke?

Wednesday, March 24, 2010

Rahsia Bibir Wanita


Bibir segar dan kemerahan

Wanita yang mempunyai bibir segar dan kemerah-
merahan secara semulajadi menandakan dia
mempunyai tubuh badan yang sihat dan pandai
menjaga kesihatan diri. Sifat mereka juga terbuka
dan periang. Ramai yang suka berkawan dengan
wanita ini kerana pandai menyesuaikan diri dan
ramah dalam pergaulan. Wanita ini juga mampu
memberi keriangan kepada pasangannya dengan
sifat semulajadinya sebagai wanita.Dia manja dan
kehidupannya yang ceria sungguh menyenangkan
sekali.Secara umumnya, wanita ini suka dimanja
dan mahukan kasih sayang yang penuh
kehangatan. Dia akan kecewa sekiranya
mendapat pasangan yang kaku dan tidak tahu
memanjakannya. Biasanya juga mereka
mempunyai raut wajah yang menarik, selari
dengan kecantikan bibirnya yang sentiasa
mengundang rasa senang dan mesra kaum lelaki.

Bibir yang biru (pucat)

Tidak kira apa juga bentuk bibir wanita ini,
cahayanya kelihatan kebiruan. Biasanya wanita ini
tidak begitu boleh diletakkan kepercayaan. Kata-
katanya tidak boleh dipegang,selalu bersifat ingkar
dan cuai terhadap tanggungjawab dan
kewajipannya. Cerewet dan suka menimbulkan
perselisihan dengan pasangannya. Jika anda ingin
menjadi kekasihnya, anda hendaklah seorang
yang boleh mengatasinya atau mengawalnya.

Bibir yang tipis

Tipis bukan beerti nipis! Wanita yang memiliki bibir
tipis pada umumnya banyak mulut dan suka
membicarakan hal-hal yang kadangkala boleh
disifatkan sebagai tidak wajar. Suka melakukan
sesuatu dengan caranya sendiri tanpa
mempedulikan apa kata orang lain. Wanita ini
pandai memujuk rayu dan tahu juga berpura-pura
dalam memainkan peranan demi kepentingannya.
Wanita ini juga mempunyai nafsu yang cukup
besar dan memerlukan belaian yang penuh
kehangatan dari pasangannya. Wanita ini bersikap
optimis dalam menjalani kehidupannya.

Bibir yang mungil

Wanita ini secara umumnya mempunyai gaya dan
pesona yang mendebarkan lelaki. Selalu
mempamerkan gaya keanak-anakan dan bersifat
manja. Suka didampingi dan dibelai oleh
pasangan. Wanita ini juga suka bergantung
kepada orang lain, tidak mempunyai pendirian
yang mantap lantaran selalu bersikap ragu-ragu
dengan apa yang dilakukan.Lelaki mudah
mengambil kesempatan untuk menggodanya.
Wanita jenis ini juga mudah dijinakkan jika pandai
membaca kelemahannya.Wanita ini boleh diharap
menjadi ibu yang baik dan suri rumah yang
bertanggungjawab. Namun suka merungut dan
berleter jika tidak mendapat apa yang diingininya.


Bibir yang tebal

Wanita berbibir tebal dikatakan mempunayi nafsu
yang kuat. Sukakan kemesraan dan kehangatan.
Dia juga bersikap agak bebas dan terbuka apalagi
jika dikaitkan dengan persoalan cinta dan seks.
Mampu memberi keseronokan dan kesenangan
kepada pasangannya, namun boleh juga
menimbulkan suasana yang sebaliknya lantaran
sikapnya yang suka mencemuh dan memalukan
dikhalayak ramai.Wanita ini tidak suka sikap yang
berpura-pura. Jika diamanahkan suatu rahsia, dia
boleh menjaganya dengan baik dan mengunci
rapat. Bagaimanapun jika dia mula membenci
seseorang ,kata-kata yang dihamburkan
menyinggung perasaan orang dan terburailah
segala rahsia orang yang dibencinya.Begitu
mementingkan kecantikan dan bersolek lama.
Banyak wang yang dihabiskan untuk tujuan
kecantikan serta bersikap pemboros. Tidak pandai
menguruskan rumahtangga dan anak-anak. Jika
anda sebagai suaminya, seharusnya mempunyai
sifat kewibawaan untuk membimbingnya. Jika
tidak dia akan bersikap queen-control!

Bibir sentiasa terbuka

Mempunyai keinginan yang tinggi dari segi
kehidupan dan juga seks. Dalam soal kerja atau
tanggungjawab, mereka cukup berdisiplin dan
mencapai prestasi yang membanggakan. Ramai
wanita jenis ini memperoleh kedudukan yang baik
dalam kerjaya kerana mampu berjaya dalam
setiap bidang yang diceburinya. Optimis dan
bermatlamat. Dia juga mudah jatuh cinta dan
berusaha sedaya-upaya untuk memiliki atau
memenangi hati lelaki yang dicintainya. Tidak
segan atau malu untuk meminta apa yang
dihajatinya dalam perhubungan. Dia pandai
merangsang pasangan dengan gaya pesonanya
yang hebat dan erotik. Pandai memanfaatkan
keistimewaan diri
thanks tuk ADY

CONTEST : Apa Saya Nak Buat Kalau Diberi RM100


salam pagi semua,

nak join contest kat blog tetikuskukus.blogspot.com,
apa saya nak buat kalau diberi RM100,
pertama saya nak belikan my mom sehelai telekung baru buat menggantikan telekung my mom yang dah usang tu....
kalau ada baki nak belikan beberapa helai tudung jgk buat my mom...
emmm kalau dapat la kan!!!!! insyallah..
berakhir pada 30 april 2010..
ada banyak masa lagi ni....

Hadiah

Tempat pertama akan menerima RM100 terus ke akaun anda

Tempat kedua akan menerima RM50 terus ke akaun anda

Tempat ketiga akan menerima RM30 terus ke akaun anda

Tempat keempat & kelima akan menerima saguhati sebanyak RM10 terus ke akaun anda

nak join klik SINI...

cabutan bertuah raflessia collection




nak join cabutan bertuah kat blog NURAZIMAH lagi,
sempena pembukaan blog and perasmian blog barunya,
RAFLESSIA COLLECTION...
hadiahnya...
barangan dari raflesia collection...
berlangsung hingga 28 april 2010...
banyak masa lagi kan....
nak join klik SINI...

FIRST TIME DAPAT AWARD

datangnya dari MAZ,pape pun terima kasih la ya!!!







aik,nak kena mgtag lak kat 10 kawan2...
ok yang terpilih ialah taraaaaaaaaaaaa......

1.SUS


apa yang perlu anda buat ialah jawab soalan di bawah ni k
[1]. Thank & link the person that gave you the award.
[2]. Pass this award onto 20 12 bloggers you’ve recently discovered and think are fantastic
[3]. Contact said Blogs and let them know they’ve won the award

Monday, March 22, 2010

1st GIVEAWAY BAZAR KERONGSANG

bersempena pembukaan BAZAR KERONGSANG,

BK mengadakan giveaway untuk kita semua...
jom la join kat Sini...
TARIKH TUTUP PENYERTAAN - 24 APRIL 2010
PENGUMUMAN PEMENANG - 25 APRIL 2010

Saturday, March 20, 2010

CABUTAN BERTUAH MYBABYSHOPONLINE

[5664137c5af1d07m3h.jpg]



hari ni nak join cabutan bertuah kat blog YANTIE,
harap2 ada tuah saya nanti...
Tarikh tutup adalah 04 aPRIL 2010, jam 1.00 am,
Sesiapa nak join KLIK SINI....

Friday, March 19, 2010

GAMBAR-GAMBAR STRESS

gambar2 ni digunakan sebagai ujian sejauh mana stress kawan2,perlahan gambar tu gerak kurang la stress kawan2,laju gambar tu makin teruk stress kita...


mari check tahap stress kita...

Monday, March 15, 2010

NUFFNANG KU

sejak duamenjak saya tukar template baru iklan nuffnag kat blog saya x aktif langsung,

asyik tdo je,
kenapa ya,dulu masa pakai template lama sehari ada la 2-3 kali dia munculkan diri,sekarang hampeh....
macam tdo mati dahxnak bangun2...
apa salahnya ya...
ada sesiapa yang boleh bg tunjukajar...
bangga oooo ada nuffnang kat blog sendiri walaupun x banyak mana incomenya....
ke saya perlu tukar ke template lama....xbergaya asalkan berjaya...

MENGHILANGKAN SAKIT KEPALA...

jalan2 tadi kat blog Lyana,terjumpa petua menghilangkan sakit kepala,
saya ni selalu sangat sakit kepala,lebih2 lg sekarang kan musim panas,
kerja pun banyak...selalu telan 4 biji panadaol n tdo baru la kurang sikit,
Petua tu ialah...
Cara paling bagus untuk menghilangkan sakit kepala/migraine ialah sujud lama sikit pada sujud yg terakhir terutama sekali waktu solat subuh. Semasa sujud tu berdoa la. Insyaallah, korang akan jarang alami sakit kepala. Cuba la. Kalau boleh buat setiap waktu solat. Jika tidak, waktu subuh mesti buat. Selamat mencuba.InsyaAllah!





Surah Al Waqiah ayat 19.

Baca setiap 7x selepas solat.
Selawat dan baca ayat ini dan
tiup atas air dan minum

Sunday, March 14, 2010

ISNIN YANG MELELAHKAN


pagi isnin yang indah hari ni,

muga semua kawan2 tenang hatinya...
senyum senantiasa terukir...
cinta mengatasi segalanya...
pastikan lahir kasih yang indah nan mewangi
takkan tercapai bagi yang hatinya selalu berkeluh resah,
kasih Tuhan akan melindunginya...

perjalanan hidup ini semestinya masih jauh,
masih tak pasti apa kesudahannyakan!
tapi yang pasti kita kena tempuhinya,
walau suka atau tidak,
kuat semangat,kuat kan hati,Tawakkal selalu,
pasti selamat.


OhTUHAN........
kau segalanya buat diriku sekarang,
kabulkan segala doaku,
dalam mencari sinar bahagia,
yang tah dimana letaknya,
yang kan bila hadirnya...
Aku dah lelah menanti sebenarnya,
tapi ku pasti akan tiba jua saatnya...
AMIN YA RABBALALAMIN....

I 'LOVE' HIJJAB - BEAUTY CONTEST

kali ni nak join giveaway kat blog BAITI,

pemilik LoveMyNewLife dan Smooch Hijjab Collection,

nama saya..Nurul Nadiah,
email.....sisnadiah@gmail.com,


Hadiah - Hadiah
PEMENANG akan menerima :

Baju Kurung labuci (First Lady) + Tudung triple awning + voucher SMOOCH
(semua bernilai RM115)
3x Hadiah saguhati dari SMOOCH HIJJAB COLLECTION

1st GIVEAWAY


Sempena pembukaan kedai pre-loved,

M@Y nak buat giveaway,nak promo kedai dia tu,
berakhir 15mac2010 1.00 petang,
nak join KLIK SINI.......

hahHadiahnya?

patch

Thursday, March 11, 2010

NAK DUIT? JOM JOIN

saya dah join ni,jom join sama...klik sini or banner kat bawah...





How would you like to get $10 free? Nothing to buy! Visit GeoString.com


How long is your GeoString? Not only can you find out for free, we'll pay you to make it longer! GeoString.com

Sunday, March 7, 2010

ATIQAH SWEET GIVEAWAY



saya nak join giveaway lagi,kali ni kat blog ATIQAH....

"Hai kawan-kawan! jom sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY. hadiahnya satu kotak yang mengandungi 9 biji hand-made chocolate yang dibuat oleh Sweet Brown! Coklatnya sedap tau! Jadi apalagi, jomlah kita sertai ATIQAH SWEET GIVEAWAY di http://pepelungu.blogspot.com..JOM-JOM!"

hadiah ini hanya untuk 3 pemenang.. :-)
setiap pemenang akan menerima satu kotak yang mengandungi 9 biji coklat! :-)


tarikh penyertaan 6 MAC 2010 - 9 APRIL 2010

SYAITAN OH! SYAITAN


Orang yang bangun di malam hari kemudian berwudhu dan melakukan shalat malam, dia akan bersemangat di pagi harinya.
Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda,


عَقِدَ الشَّيْطَانُ عَلَى قَافِيَةِ رَأْسِ أَحَدِكُمْ إِذَا هُوَ نَامَ ثَلاَثَ عُقَدٍ ، يَضْرِبُ كُلَّ عُقْدَةٍ عَلَيْكَ لَيْلٌ طَوِيلٌ فَارْقُدْ ، فَإِنِ اسْتَيْقَظَ فَذَكَرَ اللَّهَ انْحَلَّتْ عُقْدَةٌ ، فَإِنْ تَوَضَّأَ انْحَلَّتْ عُقْدَةٌ ، فَإِنْ صَلَّى انْحَلَّتْ عُقْدَةٌ فَأَصْبَحَ نَشِيطًا طَيِّبَ النَّفْسِ ، وَإِلاَّ أَصْبَحَ خَبِيثَ النَّفْسِ كَسْلاَنَ

“Syaitan membuat tiga ikatan di tengkuk (leher bahagian belakang) salah seorang dari kalian ketika tidur. Di setiap ikatan syaitan akan mengatakan, “Malam masih panjang, tidurlah!” Jika dia bangun lalu berzikir pada Allah, lepaslah satu ikatan. Kemudian jika dia berwudhu, lepas lagi satu ikatan. Kemudian jika dia mengerjakan sholat, lepaslah ikatan terakhir. Di pagi hari dia akan bersemangat dan bergembira. Jika tidak melakukan seperti ini, dia tidak ceria dan menjadi malas.” (HR. al-Bukhari no. 1142 dan Muslim no. 776)

oh padanle ngantuk kat leher . kene ikat ngn seitan upenye .
astaghfirullahalazhim

Saturday, March 6, 2010

CONTEST KER LUCKY DRAW...

Tarikh tutup penyertaan 1st April 2010.



pemenang dipilih melalui cabutan bertuah.

Hadiah yang tawarkan:

Hadiah extra special:
Peserta pertama yang mengemail kami & menepati syarat2 yang ditetapkan layak memenangi:
  1. 1 x Kebaya Jawa (set baju pasang + selendang), harga pasaran RM 100++
  2. 2 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat pertama:
  1. 1 x Telekung Wadimor dari Indonesia, harga pasaran RM 200++. Boleh pakai nak g terawikh nanti k, dan sangat exclusive nak buat hantaran pun boleh ;)
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat kedua:
  1. 1 x Kebaya Jawa (set baju pasang + selendang), harga pasaran RM 100++
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
Tempat ketiga:
  1. 1 x beg dompet Chanel gold-colour (non-authentic)
  2. 1 x Brooch batu Austria berjuntai
5 hadiah saguhati:
  1. 1 x beg dompet Chanel black-colour (non-authentic)
  2. 1 x beg dompet LV black-colour (non-authentic)
  3. 1 x beg dompet LV maroon-colour (non-authentic)
  4. 1 x beg dompet D&G gold-colour (non-authentic)
  5. 1 x beg dompet Chanel brown-colour (non-authentic)


jom kita ramai2 join giveaway kat blog QISTINA'S COLLECTIONS...
hingga 1 april 2010...
banyak hadiah menanti...
tamat 1 april 2010..

GIVEAWAY 1st BIRTHDAY 'CERITA HIDUPKU'

n3 stickey mode,sila kebawah untuk n3 baru ya!!!






Giveaway kat blog SURIYATI...
hingga 19 mac 2010
hadiah menarik sedang menanti...

@RENIM GIVEAWAY



salam semua,kali ni nak join giveaway kat blog ARENIM pulak,
ada hadiah istimewa...
hingga 23 mac 2010,ada masa lagi ni,
referrer ANIN..
nak join KLIK SINI...
dan pemenangnya....

CONTESTA CT NURHALIZA DARI UNCLE

Powered by BannerFans.com


jom join hingga 13 mac 2010,9 malam
kat blog UNCLE

Friday, March 5, 2010

FORURLOVELYBABY CONTEST

nak join contest kat blog FORURLOVELYBABY...
sesiapa yang bertuah akan dapat beg:

XOXO CHECKBOOK WALLET WORTH RM80!
jom menjoinkan diri,mana tau bertuah ...KLIK SINI
Contest ini bermula 05/03/10 - 05/05/10.

Wednesday, March 3, 2010

LIMA CARA PILIH SAHABAT




Nasihat al-Qamah:

NASIHAT yang boleh diikuti dalam membina persahabatan ialah sebagaimana
pesanan al-Qamah (seorang sahabat Rasulullah saw) kepada anaknya:

Pertama,

pilihlah sahabat yang suka melindungi sahabatnya, dia adalah
hiasan diri kita dan jika kita dalam kekurangan nafkah, dia suka
mencukupi keperluan.

Kedua,

pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan
untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, dia suka menerima dengan rasa
terharu, jikalau ia melihat kebaikan yang ada pada dirimu, dia suka
menghitung-hitungka n (menyebutnya) ..


Ketiga,

pilihlah seorang sahabat yang apabila engkau menghulurkan tangan
untuk memberikan jasa baik atau bantuanmu, ia suka menerima dengan rasa
terharu dan dianggap sangat berguna, dan jika ia mengetahui mengenai
keburukan dirimu ia suka menutupinya.

Keempat,

pilihlah sahabat yang jikalau engkau meminta sesuatu
daripadanya, pasti ia memberi, jikalau engkau diam, dia mula menyapamu
dulu dan jika ada sesuatu kesukaran dan kesedihan yang menimpa dirimu,
dia suka membantu dan meringankanmu serta menghiburkanmu.

Kelima,

sahabat yang jikalau engkau berkata, ia suka membenarkan ucapan
dan bukan selalu mempercayainya saja. Jikalau engkau mengemukakan
sesuatu persoalan yang berat dia suka mengusahakannya dan jika engkau
berselisih dengannya, dia suka mengalah untuk kepentinganmu.
Dalam memilih sahabat kita hendaklah memilih sahabat yang baik agar
segala matlamat dan hasrat untuk memperjuangkan Islam dapat dilaksanakan
bersama-sama sahabat yang mulia.