JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Wednesday, July 28, 2010

BILA AZAN KEUDARA



sumber dr
email

Diriwayatkan sebuah hadis yg bermaksud:
"Hendaklah kamu mendiamkan diri ketika azan, jika tidak Allah akan kelukan lidahnya ketika maut menghampirinya. "

Banyak fadhilatnya.
Sesiapa yang berkata-kata ketika azan, Allah akan kelukan lidahnya ketika nazak. Kita takut dengan kelunya lidah kita tidak dapat mengucap kalimah "Lailahaillallah." Allah menjanjikan syurga untuk mereka yang akhir hayat dengan kalimah ini.

Dari itu marilah kita sama-sama menghormati azan.
"Ya Allah! Anugerahkanlah kematian kami dengan kematian yang baik lagi mulia, lancarkan lidah kami mengucap kalimah "Lailahaillallah. ." semasa sakaratul maut menghampiri kami. Amin.. amin.. amin Yarobbal a'lamin.."

WASIAT NABI MUHAMMAD S.A.W. kepada SAIDINA ALI R.A.;

Wahai Ali, bagi orang MUKMIN ada 3 tanda-tandanya:
1) Tidak terpaut hatinya pada harta benda dunia.
2) Tidak terpesona dengan pujuk rayu.
3) Benci terhadap perbualan dan perkataan sia-sia.

Wahai Ali, bagi orang 'ALIM itu ada 3 tanda2nya:
1) Jujur dalam berkata-kata.
2) Menjauhi segala yg haram.
3) Merendahkan diri.

Wahai Ali, bagi orang yg JUJUR itu ada 3 tanda2nya:
1) Merahsiakan ibadahnya.
2) Merahsiakan sedekahnya.
3) Merahsiakan ujian yg menimpanya.

Wahai Ali, bagi org yg TAKWA itu ada 3 tanda2nya:
1) Takut berlaku dusta dan keji.
2) Menjauhi kejahatan.
3) Memohon yang halal kerana takut jatuh dalam keharaman.

Wahai Ali, bagi AHLI IBADAH itu ada 3 tanda2nya:
1) Mengawasi dirinya.
2) Menghisab dirinya.
3) Memperbanyakkan ibadah kepada Allah s.w.t.

RM50 begitu besar untuk derma ke masjid, tetapi begitu kecil ke supermarket.
45 min. terasa terlalu lama untuk berzikir tapi betapa pendeknya waktu itu untuk pertandingan bola sepak.

Semuga kita sentiasa diberi hidayah oleh ALLAH amin

Saturday, July 24, 2010

EJAMARIA 1st GIVEAWAY


giveaway,giveaway lagi,nak join giveaway lagi ni...

kali ni kat blog ejaMaria,
hadiahnya keychain atau bangle tangan...
mesti cute n comel...saya suka benda2 yang macam tu...
harap2 boleh menang...
berakhir pada 31julai2010,
klik SINI kalau nak join...

GIVEAWAY 1 THN ANNIVERSARY

dah hampir setahun azie join dunia blog,happy 1st anniversary dari saya.
ni nak join giveaway yang azie adakan,yang akan berakhir pada 31/7/10.
ada masa lagi ni...meh la join...
undian akan dibuat pada 1/8/10.
hadiahnya,
sepasang maxi dan 1 beg untuk si comel.
















baju ni muat anak dara yg tinggi dari bahu ke tumit dalam 31 inci.
beg pula 4 x 5 inci, berwarna krim dan bertali panjang.
cute tau hadiah tu...
kalau menang nak bagi adik perempuan saya pakai masa raya nanti...
nak join klik SINI...

AnisSweet Chocs&Cakes 1st GiveAway)

jom2 kawan2 semua meh join giveaway kat blog ANIS pulak...
kedai kek n coklat....
coklat yang berwarna warni pasti sedap...
sekali rasa teringat selalu...pasti nak lagi dan lagi!!!!!!
tak yah cerita panjang2 gambar2 yang dibawah ni
menceritakannya segala2nya...








Hadiah
berupa hamper Hari Raya yang terdiri dari Chocolate and Hari Raya Cookies produk AnisSweet Chocs&Cakes
suka kalau menang dapat kueh raya free...
jom join sebelum Ahad 1 August 2010.
nak join klik SINI

Friday, July 23, 2010

My_OnLine_Shopp 1st Giveaway Sempena Aidilfitri

pagi semua kawan2,
bukak je blog kat shoutbox ada pesanan,
saya ditag lagi,kali ni dari AROL....
pape pun terima kasih la ajak Nadiah join giveaway ni...
x lama lg puasa,lepas tu raya kan....
macam2 kuih raya dijual disini...murah2 pulak tu,..
bagi yang xde masa nak buat tu beli aje kat SINI...
antaranya kueh raya,tepung kek ...
produk lain pun ada......jenguk 2 laaa......

RM18/50pcs
Antara juadah Aidilfitri yg bakal menjadi santapan anda adalah:-
Almond London
Chocolate Marble
Mar Mar Chocolate
Pineapple Tart Cookies
Mocha Crispy Cookies
Chocolate Rice Cookies
Ice Cream Cookies
Almond Cookies
Cashew Nut (Gajus) Cookies
Threasure Cookies
Layar Bahtera Cookies
Mama Carey Cookies
Rosemarry Cookies
Peanut White Chocolate Cookies
White Almond Cookies
Kacang Peas Cookies
Almond Oat Cookies
Oat Chocolate Cookies
Orange Chocolate Cookies
Royal Chocolate Cookies
Semprit Cookies
Almond World Cookies
Makmur Cookies
Conflakes Chocolate Cookies
Conflakes Crunchy Cookies
Golden Cereal Cookies
Grenny Mama Carey Cookies
Cashew Oat Cookies
Pineapple Tart Chocolate Cookies
Secret Receipe Cookies
Lovely Strawbery Cookies
Batang Buruk
harap2 leh menang la giveaway ni,boleh beraya dengan kueh percuma kan!!!
pada kawan2 yang nak join klik SINI.....

TEMPAT PERTAMA
50pcs Biskut Almond London
TEMPAT KEDUA
50pcs Bahulu
HADIAH AKAN DITAMBAH JIKA PENYERTAAN MENGGALAKKAN TARIKH TUTUP PENYERTAAN PADA 31 OGOS 2010
saya nak tag:kin dan Ana
jom join....

Sunday, July 18, 2010

bARdbOO GIVEAWAY.


salam dan pagi semua kawan2 semua...

harap semua sehat dan ceria2 selalu...
pagi2 saya dah blogwalking cari kawan2 baru kat alam maya ni....
jumpa giveaway kat blog BARDBOO gadis periang...
tak kan lepas peluang tuk join sama...
hadiah dari UK....
sesiapa nak join g SINI....
dari 1 julai hingga 31 disember 2010.....
lama lagi tu....
hadiah tuk referrer pun ada...

GIVEAWAY!!!!!! FROM LOVE N CRAFT


giveaway lagi kali ni dari LOVE N CRAFT..

hadiahnya...
1) 2 hold round button mix colour n size -38 pcs
2) 4 hold round button mix colour n size -20 pcs
3) 6mm satin ribbon 1 colour 1mtr -2 mtrs
4) 15mm satin printed ribbon 1 design 1 mtr -2 mtrs
5) mix shape button -20 pcs
6) glue gun refill -1 pc
7) felt white colour (23 x 25cm) -2 pcs
8) felt green colour (26.5 x 23cm) -2 pcs
9) felt red colour (19.5 x 23cm) -2 pcs
dari 11 july 2010 hingga 18 july 2010,
harap masih berpeluang join sama....
sesiapa nak join klik SINI.....

"CABUTAN BERTUAH @ QISFA ENTERPRISE".


nama:nadiah
email :sisnadiah@gmail.com
hadiah:kategori B
referrer : si FARIS
berakhir pada 26 Julai 2010 jam 11.59 malam.
sesiapa nak join klik SINI...

Thursday, July 15, 2010

GIVEAWAY EYBIZZONLINE



SAYA NAK MENANG WATERMARK
DAN HADIAH MISTERI DARI

Hingga 18july2010....
12tghari
meh join...

Thursday, July 8, 2010

"I Love to Touch My _____".

tak tahu nak tulis apa letak banner jer la...

APPLEMAMA 1st GIVEAWAY CONTEST(07/07/2010~15/07/2010)

salam kawan2 hari ni nak join giveaway kat blog APPLEMAMA pulak..

hadiahnya banyak dan saya suka hadiah2 tu..
keputusan pemenang pada 16july2010...
nak join???? klik SINI ya..

JOM.... JOINT GIVEAWAY


Giveaway lagi...

kali ni giliran KAK LYNN'S pulak...
hingga 22julai 2010...
nak lebih detail klik SINI ya!!!! ....

GIVEAWAY CONTEST FOR CORINE CRAFTS

JOm join giveaway kat blog CORINE CRAFTS...
5 pemenang dicari....
hingga 24july2010
nak join klik SINI je...

Monday, July 5, 2010

INFO YANG BAGUS....

PRODUK RESDUNG


Pewangi Resdung (Sinus) (10ml)
RM12.90
Rumusan daripada pati limau, ubi raja satong, dan ekstrak mutiara untuk mengatasi masalah nafas berbau, hidung tersumbat, hidung berair, kegatalan hidung dan juga selsema.
(Ambil 1 titis letak di atas jari, sedut melalui hidung kiri & kanan - 1 pagi, 1 malam)




Sabun Resdung Mutiara
RM22.90
Sabun resdung dengan adunan herba dan mutiara berkualiti tinggi membantu mencerahkan wajah, melegakan resdung, kegatalan muka dan muka berminyak. ia juga dapat membantu menghilangkan jerawat, bintik-bintik hitam dan parut nipis dimuka selain daripada membantu menegangkan dan menghaluskan kulit wajah

Semalam my mom beli produk permata hijrah,tuk my little sis...
dah lama cari produk ni dan selalu gak ushar kat website dia tapi tak beli2 pun...
semalam my mom sembang ngan kawan dia tanya mana nak cari produk nikan,
nak g Kuantan jauh la pulak,
bukan apa kalau dah keluar tu rambang mata,
cari barang lain barang lain pulak yang dapat,lagi2 kalau bawak my little bro tu,macam2 dia nak..
kalau tak dapat mau goling2 kat depan kedai...malu tau!!!!
ma'lumlah ayah xde kat Kuantan ni,x de orang nak belanja lebih...
kena jimat2...dah2 pe merpek meraban jauh no niiii hehehe...
berbalik pada tajuk asal tadi eh!!!
rupa2nya kawan my mom tu stokis macam2 produk....
selambak dia keluar kan katalog barangan jualan nya...
hampir 1/2 jam belek my mom beli 2 produk kat atas tu...
masa ni ada diskaun 10% tuk produk ni!!!
apa tu RESDUNG ya!!!

harap2 lepas guna produk tu,my little sis ok la kan...
INSYALLAH...