JOM LA JOIN NI ..KLIK DULU !

KAWAN2 SAYA

MEH JOIN

SAYANG KAMU SANGAT2

Sunday, January 31, 2010

ACAPKALI DAH TAK DE?????

demam

tadi pegi jumpa doktor..
suhu badan mencecah 38.8
oC..
tapi x de batuk atau selsema..
adik aku si Danial baru sembuh demam campak minggu lepas..
hari ni adik aku si Fatin plak kena demam campak tapi sikit je sebab kecik
2 dulu dia dah kena..
aku plak xpenah kena demam campak lagi..
tapi kat badan aku tak ada la tanda
2 akan kena demam campak..
haha harap
2 tak kena la..
malas nak layan..

pemilik iamnooneelse AFIF ASYRAF juga dikenali sebagai ACAPKALI,
dah tak ada lagi....ALfatihah...muga rohnya tenang disana...
saya tau berita ni dari blog FARAH CULLEN,


Follow

0" jstcache="43" style="padding-bottom: 5px; ">
Followers (39)
saya merupakan follower nya yang terakhir.....
sedih baru je nak mengenali beliau sudah dijemput Tuhan diusia yang muda...
buat keluarga beliau muga tabah menghadapi ujian ini...
AMIN
R.I.P AFIF ASYRAFF =(  semalam,aku dari KL nak g ke Port Dickson,saje nak melawat2 kawan2 kat sana.dalam perjalanan tu,entah kenapa aku asyik rasa nak online.dah lama aku tak online ym sebab mmg tak sempat,lagipun aku tido umah kawan aku,takde internet.dalam perjalanan ke PD tu hati aku mmg tak sabar nak bukak internet,jiwaku rasa macam tak sedap hati,memberontak kalau tak dipenuhi.sampai je kat umah kawan aku tu,aku terus mintak kebenaran dia nak guna laptop dia jap,nak online.alangkah terkejutnya bila aku baca status YM kawan2 FORTRESS0105 aku,semuanya suruh sedekahkan al fatihah.hati aku dah rasa tak sedap dah,tiba2 aku rasa sgt terkejut,tergamam dan trus menangis bila aku dapat tau kawan yg selama ni sgt baik dgn aku,Afif Asyraff dah meninggal dunia.aku mmg tak percaya.lps tu aku bukak plak facebook dia.Ya Allah,benar,arwah dah tinggalkan kami smua pukul 12 tgh hari.sedih sgt2 sebab arwah mmg baik ngan aku dan aku percaya begitulah juga layanan utk kawan2 dia yang lain juga.     Aku sedih bila terkenangkan arwah.byk sgt benda yang dia tolong.aku ingat lagi,masa nak pulang ke korea semula lps cuti aku habis,aku terdampar kebosanan kat KLIA sebab flight aku dari kedah ke KLIA tiba pada pukul 10malam.Flight aku seterusnya adalah keesokan harinya pada pukul 9 pagi.acap dapat tau aku akan bermalam di KLIA.jadi dia nak datang teman aku kat KLIA tu sampaila pagi esok.gembira hati aku masa tu sbb ada jugak orang yg akan teman aku kat sini.masa tu aku takde handphone sbb aku tinggalkan kat umah sbb hp tu takley guna kat korea.so agak ssh nak kol acap nk bgtau kedudukan aku kat KLIA tu.so sementara tunggu dia,aku tunggu dia kat satu kerusi panjang dan tertido kat ctu.mata tak mengantuk masa tu,hati gelisah sbb acap tak dtg2.dah dua jam lebih gakla tunggu.lastly acap ngn aisyah datang jugak.rupa2nya dia dah dtg lama dah,cuma tak dpt nk kontek aku.sanggup dia cari aku kat KLIA yg besar tu.terharu aku.lps tu kami jalan2,borak dan pekena KFC.terharu aku sebab dia sanggup temankan aku,bukan sekejap,tapi sampai esok pagi.tak mungkin aku akan lupakan saat2 tu acap.lepas ni dah takde sapa dah nak teman aku kat klia tu bila aku balik malaysia.bila dia dapat tau je aku nak balik,pasti dia akan ym aku,borak2 n plan mcm2 bila aku kat msia nnt..     aku ingat lagi,tahun lps,aku terdampar kat Kl Central sebab aku miss last train ke Shah Alam.masa tu aku cuak dan takut gila sebab sorang2 je kat Kl Central tu.aku taktau nak kol sape dah.at last aku kol acap.acap kata dia akan dtg amik aku kat Kl Central.aku pun tunggu dia kat situ.lastly acap datang,bawak moto jemput aku bermalam kat umah dia.punyalah jauh umah sewa dia kat Taylor College tu,dekat dgn Sunway Pyramid dari Kl Central.masa tu aku rasa menyesal sgt sshkan dia.tapi dia kata dia tak kisah dan bgtau dia risau kalau apa2 berlaku kat aku kalau aku stay kat Kl Central tu.aku terharu gila,terharu sbb acap sgt hargai kawan2 dia.walaupun aku bukan sekelas ngan dia tyme sekolah dulu,tapi kitrang agak rapat.mmg acap seorang kawan yg tidak membezakan kawan2 dia,dia layan semua orang.Alhamdulillah aku dapat tunaikan hajat dia nakkan sehelai tshirt korea.aku sempat hadiahkan dia masa aku balik 6 bln lps.cuma aku terkilan sbb aku tak sempat nak tengok dia pakai baju tu.     Acap,aku pasti dan sepasti pastinya rindukan ko.Dah takde orang dah nak lepak ngn aku setiap kali aku g KLIA,dah takde lagi dah orang nak ajak aku borak kat ym lama2,dah takde jugak orang nak ajak aku lepak2 g kl,semua tu akan jadi kenangan yg akan aku pastikan takkan aku lupakan walau apa pun yg berlaku.sememangnya ini juga peringatan utk kita semua yg maut itu pasti dtg tidak kira masa.al fatihah utk acap.Ya Allah tempatkan sahabat kami ni di kalangan orang2 yg soleh dan semoga kita semua dapat berkumpul di suatu tempat yg lebih baik dari dunia ini,insyaAllah di syuga Allah.Al Fatihah untuk seorang sahabat yg disayangi rakan2~  =(
ada cite beliau lagi kat

1 comments:

  • iyda murasaki said...

    he's my fren=(((
    he left us already....
    so sad..

  • Post a Comment